Mijn allereerste filmpremiere is uitverkocht, maar het is niet wat het lijkt [NL]

Een van de grootste dromen die je als filmmaker kunt krijgen is een uitverkochte bioscoopzaal waar je eigen film vertoond wordt, maar op dit moment is niets minder waar.

Bijna een jaar heb ik naar dit moment toegewerkt. 15 draaidagen, 10 raves, en meer dan 100 uur aan filmmateriaal verder komt de documentaire Illegale Vrijheid, een 30 minuten art-house film die gabbers volgt tijdens de corona periode eindelijk in premiere.

Ik heb posters laten maken, een radio interview ingepland en mijn filmtrailers al klaar staan. Ik dacht compleet voorbereid te zijn.

Op maat gemaakte poster door Joep de laat.

 

 

 

Het moment dat ik van de bioscoop bericht kreeg dat de kaartverkoop van start kon gaan, kon ik mijn enthousiasme niet laten. Nog even alles klaarzetten dacht ik, en dan gaan we het naar buiten brengen, ik deelde de link alvast met mijn famillie en een paar vrienden zodat ze ook op de hoogte waren.

De volgende dag krijg ik een belletje van mijn beste vriend: ‘Hé Bren, de kaarten zijn uitverkocht, kan ik nog een kaartje bij jou bestellen?’ Gelijk gaan mijn haren overeind staan, uitverkocht? Hoe kan dat nou, ik heb niks gedeeld?

Na in contact te zijn geweest met de bioscoop wordt er aan mij bevestigd dat de kaarten inderdaad zijn uitverkocht : Vanwege de coronamaatregelen moeten we 1,5 meter afstand houden, en om dit te waarborgen zijn er 2/3 van alle stoelen uit het systeem gehaald, word er me verteld. Daarnaast hebben we ook 30 kaarten gereserveerd. Totaal zijn er 14 kaarten verkocht.

14 kaarten verkocht = een uitverkochte zaal.

Terwijl ik aan de eettafel zit om het nieuws met mijn ouders te delen reageert mijn moeder : Oh serieus? Ik heb namelijk de tickets naar al mijn vriendinnen gestuurd en die hebben gewoon kaartjes kunnen kopen.

Het realisatie moment schiet me binnen. Mijn eerste echte film-premiere, een edgy/controversiele documentaire wat gaat over politieconfrontaties, viaduct raves en illegale praktijken. zal worden vertoond aan een zaal, vol zittend, met mijn moeders vriendinnen.

What a time to be alive.

 

 

Er spoken een aantal roddelverhalen rond binnen de gabber scene dat deze filmpremière alleen gepland staat zodat er geld mee verdient kan worden, en dat alle uitingen daar toe leiden. Laat me vooropstellen, dat deze film geen commercieel doeleinde heeft, en de investering groter is dan de opbrengst ooit zal zijn. alle inkomsten zullen verrekend met de onkosten, de filmstichting en bij betrokkenen.

Er is zojuist een tweede premiere ingepland. Dus als je er graag bij wilt zijn kun je hier tickets kopen. Vanwege de maatregelen zijn er maar een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Ik wil iedereen bedanken die mij gesteund heeft in deze tijd. Ik hoop jullie snel te kunnen zien bij de premiere.

Much love.

Bren.

 

 

Previous projectIllegal Freedom | Trailer
Next project Live audio performance | Cro Mags – Show you no mercy

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here